Google+

Thin… positive, μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής

 

Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) σας προσκαλεί στο βιωματικό εργαστήριο με τον διαιτολόγο-διατροφολόγο και συγγραφέα Ευάγγελο Ζουμπανέα με αφορμή το νέο του βιβλίο

 

THINPOSITIVE

την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, στις 7 το απόγευμα.

 

 

Το βιωματικό εργαστήριο πλαισιώνει η ψυχολόγος δρ Μαργαρίτα Αγγελική Σχινά.

 

Σε αυτό το εργαστήριο θα δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μας απασχολούν σχετικά με τη διατροφή μας, όπως:

 

Πώς η καθημερινή διατροφή επηρεάζει την ψυχολογία μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε;

Πότε γίνεται προβληματική η σχέση με το φαγητό;

Τι πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς και λεπτοί;

Πώς μέσω μιας σωστά επιλεγμένης διατροφής μπορούμε να καταπολεμήσουμε καταστάσεις όπως η βουλιμία ή η πολυφαγία κ.ά.);

Εισηγητές:

Ευάγγελος Ζουμπανέας, διαιτολόγος-διατροφολόγος, συγγραφέας, MasterPractitionerinEatingDisorders & Obesity,
συνιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας Διατροφή
 (www.diatrofi.gr),
Διευθύνων Σύμβουλος Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (
www.keadd.gr). 

 

Δρ Μαργαρίτα Αγγελική Σχινά, κλινική ψυχολόγος, MasterPractitionerinEatingDisorders & Obesity, επιστημονική υπεύθυνη Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (www.keadd.gr). 

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr (με την ένδειξηTHINPOSITIVE). Απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΖΟΥΜΠΑΝΕΑ

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος, MasterPractitionerinEatingDisorders & Obesity, με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη διατροφική και ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών πρόσληψης τροφής όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας – NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της Μονάδας.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (www.insr.gr) και αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. Είναι μέλος του EuropeanInstituteofNutritionalMedicine, E.I.Nu.M. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών – ΚΕΑΔΔ (www.keadd.gr), το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED (www.eating-disorders.org.uk) σε ό,τι αφορά τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitioneronEatingDisorders αποκλειστικά για επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την αντιμετώπιση περιστατικών με διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών της κρατικής και της ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Τεχνολόγων Διατροφής. Έρευνες και μελέτες του με θέμα την παχυσαρκία και τη διατροφή έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια διατροφής.

Με τον συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ίδρυσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή – Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή – Health & Wellness και υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού sitewww.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού efoodforthought.

Επίσης με τον Μανώλη Μανωλαράκη είναι οι συγγραφείς του οδηγού καθημερινής διατροφής υπό τον γενικό τίτλο Τι καλό θα μαγειρέψεις σήμερα, μαμά; που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο από όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο.

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το δεύτερο προσωπικό του βιβλίο Η Διατροφική Νοημοσύνη, Η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία (Ελληνικά Γράμματα, Μεταίχμιο – 3η και 4η έκδοση), το οποίο πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες, που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση τους με το φαγητό.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το τρίτο προσωπικό του βιβλίο Σεφ… στο παρά πέντε, Διατροφή, ιδέες και συνταγές για πολυάσχολους (Ελληνικά Γράμματα, Μεταίχμιο – 2η και 3η έκδοση).

Τον Δεκέμβρη του 2011 εκδόθηκε το τέταρτο βιβλίο του σε συνεργασία με την ταϊλανδέζα chefAmpornMuangphrom με τον τίτλο TaiChefExpress από τις εκδόσεις Μοτίβο. Πρόκειται για έναν οδηγό ελαφριάς μαγειρικής βασισμένο σε ταϊλανδέζικες συνταγές που υλοποιούνται όμως με ελληνικά τρόφιμα.

Από το 1999 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στη Νέα Ιωνία.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ THINPOSITIVE

Ο καταξιωμένος διαιτολόγος και συγγραφέας Ευάγγελος Ζουμπανέας παρουσιάζει στο νέο του βιβλίο όσα συνέλεξε χάρη στην εμπειρία δεκαετιών. Στις σελίδες του βιβλίου:
✔  επισημαίνεται η ανάγκη για πρόσληψη τροφών με υψηλή θρεπτική αξία, ποιες είναι αυτές και πώς μπορεί κανείς να χτίσει μια υγιεινή διατροφή,

✔  δίνονται με πρακτικό τρόπο οι ιδιότητες κάθε κατηγορίας τροφών και εξηγείται γιατί είναι απαραίτητο να τις καταναλώνουμε, κι όχι μόνο επειδή το συστήνουν οι γιατροί, οι διατροφολόγοι ή κάποια αυθεντία,

✔  θα βρείτε ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για το κοινό όσο και για τους διατροφολόγους. Οι τελευταίοι θα λάβουν την εμπειρία δεκαετιών και χιλιάδων περιστατικών ως απόσταγμα όσων δεδομένων λειτουργούν και φέρνουν αποτελέσματα,

✔  θα εκπαιδευτείτε στη χρήση της τροφής μέσα από την κατανόηση των διατροφικών επιλογών και θα είστε ικανοί να το πράξετε με τρόπο εύκολο και κατανοητό,

✔  και, τέλος, θα βρείτε απαντήσεις στο βασικό ερώτημα: «Τι πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς και λεπτοί;», καθώς η ίδια η υγεία εμπεριέχει στις ιδιότητές της την έννοια του φυσιολογικού σωματικού βάρους.

Η προσέγγιση καλύπτει το σημαντικότερο μέρος του πληθυσμού και θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να κάνουν ένα τεράστιο άλμα στην ποιότητα ζωής τους με την εφαρμογή των πιο πρόσφατων επιστημονικών εξελίξεων στους τομείς της υγείας και της διατροφής. Πρόκειται για μια δουλειά που συνεισφέρει σημαντικά στην ελληνική και τη διεθνή βιβλιογραφία του χώρου.

Το βιβλίο αποτελεί συνέκδοση των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και του Εκπαιδευτικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών – ΚΕΑΔΔ.

Διαβάστε ΕΔΩ σχόλια αναγνωστών. (link στο http://www.metaixmio.gr/products/2495-thin-positive-.asp

 

 

 

 

 

 

 

Πείτε μας τη γνώμη σας