Google+

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

DR  JESSAMY HIBBERD & JO  USMAR

Όλοι μας κάποια στιγμή αισθανόμαστε πολύ άσχημα: πεσμένοι, απογοητευμένοι και χωρίς ενέργεια. Όμως, όσο χάλια κι αν νιώθετε, μην αποθαρρύνεστε. Μπορείτε να γίνετε πιο χαρούμενοι.

 

Αυτό το βιβλίο θα σας δείξει πώς να σκέφτεστε διαφορετικά και να κάνετε θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Συνδυάζοντας τις πιο πρόσφατες και έγκυρες επιστημονικές τεχνικές, χρήσιμες συμβουλές και εύκολες ασκήσεις, θα σας εφοδιάσει με τα εργαλεία ώστε να σπάσετε τον κύκλο των αρνητικών σκέψεων και συμπεριφορών και να γίνετε πιο χαρούμενοι, υγιείς και ικανοποιημένοι.

Η DrJessamyHibberd είναι κλινική ψυχολόγος, μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (BPS) και του Βρετανικού Συνδέσμου Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (ΒΑΒCP).

Η JoUsmar είναι δημοσιογράφος και συντάκτρια λάιφ στάιλ. Διατηρεί τακτική στήλη στο Cosmopolitan και γράφει για διάφορα γυναικεία περιοδικά.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ

Η απάντηση σε όλα μου τα προβλήματα!

KatiePiper

 

Χρήσιμες συμβουλές που θα ελαφρύνουν τα βάρη της καθημερινής σας ζωής.

Cosmopolitan

 

Ξεκινήστε τη χρονιά με τη νεοαποκτηθείσα ηρεμία που θα σας χαρίσει αυτή η σειρά βιβλίων αυτοβοήθειας.
Stylist

 

Μια σειρά βιβλίων που σας βοηθάει να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, γεμάτη έξυπνες στρατηγικές και πρακτικές ιδέες.

Zest.

 

Στοχεύει να δώσει στον αναγνώστη τα εργαλεία ώστε να είναι σε θέση να καταλάβει γιατί αισθάνεται, σκέφτεται και συμπεριφέρεται με τον τρόπο που το κάνει – και μετά να τα αλλάξει όλα αυτά.

FemaleFirst

 

Απόσπασμα από άρθρο στο περιοδικό Profile για τη σειρά

Το άγχος, η αγωνία και η έλλειψη ύπνου είναι πράγματα που όλοι κάποια στιγμή αντιμετωπίζουμε. Στη σημερινή κοινωνία, όπου τα θέλουμε όλα, πολλοί άνθρωποι ζουν υπό συνεχή πίεση, δουλεύουν υπερωρίες, και αισθάνονται ότι θα έπρεπε να κάνουν και να πετύχουν περισσότερα, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και σε μιαν αίσθηση αποτυχίας.

 

Η δημοσιογράφος σε θέματα λάιφ στάιλ και αρθρογράφος στο περιοδικό CosmopolitanJoUsmar επισημαίνει αυτές τις πιέσεις.

«Οι άνθρωποι υποτίθεται ότι πρέπει να εργάζονται, να κάνουν οικογένεια, να είναι καταπληκτικοί εραστές, να κερδίζουν ένα σωρό χρήματα και να έχουν και γυαλιστερά μαλλιά» λέει. «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου πολλοί συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν».

Η Usmar συνεργάστηκε με την κλινική ψυχολόγο DrJessamyHibberd με σκοπό να δημιουργήσουν αυτή τη σειρά βιβλίων αυτοβοήθειας εστιάζοντας σε τέσσερις βασικούς τομείς (Χαρά / Ύπνος / Ηρεμία / Αυτοπεποίθηση). Η  DrHibberd έχει συχνά θεραπευόμενους που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα.

 

Τα βιβλία αυτά στόχο έχουν να δείξουν πώς απλές αλλαγές στην καθημερινή μας ρουτίνα μπορούν να επιφέρουν σημαντική βελτίωση στη ζωή μας.

 

Βέβαια, όταν είναι κανείς αγχωμένος, ανήσυχος ή εξουθενωμένος ύστερα από άλλη μια νύχτα αϋπνίας, το τελευταίο πράγμα που έχει όρεξη να κάνει είναι να διαβάσει μετά κόπων και βασάνων άλλο ένα τεράστιο βιβλίο φίσκα στην ιατρική ορολογία για να βρει μια λύση. Τα βιβλία αυτοβοήθειας είναι συχνά δύσχρηστα και ακατανόητα, και οι συμβουλές τους μπορεί να μοιάζει δύσκολο να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή.

Αυτό είναι κάτι που οι δύο συγγραφείς φρόντισαν επιμελώς να αποφύγουν: ήθελαν η σειρά αυτή να είναι ευκολοδιάβαστη, προσιτή και εύχρηστη (και σ’ αυτό βοηθάει και το βολικό μέγεθος τσέπης που έχουν τα βιβλία).

«Όταν χρησιμοποιείς πολλή ιατρική ορολογία ή γράφεις σε πολύ επιστημονική γλώσσα, αυτό απωθεί τον κόσμο» λέει η DrHibberd. «Μπορεί κανείς να ξεκινήσει ένα βιβλίο, να διαβάσει το πρώτο κεφάλαιο και να το βρει ενδιαφέρον, αν όμως είναι δύσκολο δεν πρόκειται ποτέ να το τελειώσει».

Η Usmar παραδέχεται ότι η ίδια δύσκολα θα διάβαζε ένα βιβλίο αυτοβοήθειας. «Τα βρίσκω κάπως αποθαρρυντικά» εκμυστηρεύεται. «Δεν υπάρχουν εύκολα, πρακτικά βιβλία που να είναι αστεία και διασκεδαστικά και να σχετίζονται με συγκεκριμένα ζητήματα».

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το να αντιμετωπίζει κανείς δυσκολίες δεν αποτελεί ένδειξη αδυναμίας. Στην πραγματικότητα είναι απολύτως φυσιολογικό, και ενώ ορισμένα γεγονότα ζωής (όπως το πένθος ή η απόλυση) μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν, το άγχος και οι ανησυχίες της καθημερινής ζωής μπορεί επίσης να συσσωρευτούν και να μας κατακλύσουν.

 

«Κάποιοι άνθρωποι απλώς δέχονται το γεγονός ότι αισθάνονται έτσι και συνεχίζουν να παλεύουν και να ταλαιπωρούνται για πολύ καιρό πριν ζητήσουν βοήθεια, και άλλοι πιάνουν τον ταύρο απ’ τα κέρατα και κάνουν κάτι γι’ αυτό πολύ πιο γρήγορα» λέει η Hibberd.

«Ελπίζουμε ότι αυτά τα βιβλία θα βοηθήσουν ανθρώπους που δεν θέλουν απαραίτητα να καταφύγουν σε κάποιον ειδικό και πιστεύουν ότι οι δυσκολίες τους δεν είναι πια και τόσο μεγάλες, αλλά θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ψυχική τους υγεία».

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μετάφραση: Έφη Μαρκοζάνε
Σειρά: Βιβλία αυτοβοήθειας

(Τιμή 8,80 €)

 

 

 

 

 

 

Πείτε μας τη γνώμη σας