Google+

Οι δυσκολίες με κάνουν πιο μαχητική

Μεγάλωσε στην Δραπετσώνα του Πειραιά και κατάγεται από την Αρμενία και την Καππαδοκία. Δυναμική και ευαίσθητη , ακολουθεί την καρδιά της και ξέρει να θέτει τα όρια της. Δεν φοβάται τις δυσκολίες της ζωής, αντίθετα, βλέπει σε αυτές την θετική πλευρά τους. Ακολουθεί την καρδιά της και αναλαμβάνει το κόστος!. Η γνωστή ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν μίλησε στο www.face2face.gr

 

-Η παράσταση στην οποία συμμετέχεις ‘Η Μαρινέλλα συναντά την Βέμπο’ είναι εκπληκτική! Σας έβλεπα πάνω στη σκηνή και ήθελα να μπω ανάμεσα σας. Πώς έγινε η επιλογή σου;

Πέρυσι συμμετείχα με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη στην παράσταση ‘Ο Αλέκος βγήκε από τον παράδεισο’ του Δημήτρη Μαλισσόβα και ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε κάτι μουσικοχορευτικό.  Δώσαμε κάποιες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, -στο Shark  και μετά στο Casino-. Μετά πήγαμε στο Badminton Loft, οπότε εκεί με είδε ο Μιχάλης Αδάμ, ο παραγωγός του Badminton κ της παράστασης ‘Η Μαρινέλλα συναντά την Βέμπο’ και αφού είχε μιλήσει με τον Πέτρο τον Ζούλια, που σκηνοθετεί και γράφει αυτήν την παράσταση, μου πρότεινε αν θέλω να είμαι σε αυτήν την δουλειά. Ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα, επειδή δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να είμαι σε μία υπερπαραγωγή με την Μαρινέλλα στη σκηνή. Αν μου έλεγες παλαιότερα ότι θα συνεργαζόμουνα σε μία παράσταση με την Μαρινέλλα να ηγείται , θα σου έλεγα ‘γίνεται κι’ αυτό;’    Αυτή η παράσταση μου έχει δώσει την χαρά της εφηβείας, νιώθω σα να είμαι πολύ μικρή κ εκτίθεμαι πρώτη φορά στο κοινό. Πηγαίνω στο θέατρο με έναν τρελό ενθουσιασμό….

-Η παράσταση θα συνεχιστεί του χρόνου;

Όχι. Ολοκληρώνουμε τις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 23 Μαρτίου και λόγω της μεγάλη ζήτησης που είχε η παράσταση στην Αθήνα, επιστρέφουμε  στο Badminton για λίγες ακόμα παραστάσεις.

-Έχεις κάποια πρόταση για τον χειμώνα;

Είμαι σε συζητήσεις που θα ολοκληρωθούν όταν επιστρέψω στην Αθήνα

-Πώς αντιμετωπίζεις το γεγονός ότι κάθε 3-5 μήνες αναζητάς καινούργια δουλειά;

Είναι επιλογή μου να είμαι σε μία ανασφαλή- οικονομικά- δουλειά,  το έχω συνηθίσει. Δεν θα μπορούσα να κάνω μία συμβατική δουλειά, να δουλεύω σε ένα γραφείο με ωράριο. Δεν θα μου έδινε χαρά και συγχωρώ την ανασφάλεια που μου προκαλεί. Επέλεξα μία δουλειά που θα με κάνει χαρούμενη και υπάρχει και το κόστος.

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έμεινες χωρίς δουλειά;

Ποτέ. Ίσως είμαι από τις τυχερές που, σε παλαιότερες εποχές είχα να επιλέξω από πολλές προτάσεις και μπορούσα να επιλέξω το καλύτερο, και σ’ αυτήν την εποχή να έχω πάντα μία επιλογή. Τυχερή θα με χαρακτήριζα αλλά με σκληρή δουλειά, με συνέπεια και επαγγελματισμό.

-Είσαι σχεδόν 20 χρόνια που ‘είσαι ακόμα ζωντανή στη σκηνή’. Ποιο είναι το μυστικό;

Είναι η αγάπη  γι αυτήν την δουλειά, η συνέπεια  και ο επαγγελματισμός. Να πατάς στη γη , να ξέρεις τι θέλεις. Εγώ ήθελα να είμαι στην δουλειά σε βάθος χρόνου. Δεν ήθελα να κάνω μία επιτυχία κ να εξαφανιστώ.

-Με ποια κριτήρια επιλέγεις μία δουλειά;

Συνεργατών.  Εμένα το ζητούμενο μου είναι να συνεργάζομαι σε σημαντικές δουλειές με ανθρώπους που θεωρώ σημαντικούς. Ο ρόλος είναι το τελευταίο. Έχω αρνηθεί μεγάλο ρόλο για να κάνω έναν μικρό γιατί θα συνεργαζόμουνα με τον Μίνωα Βολανάκη.

-Ποιες ήταν οι περισσότερες στιγμές στην επαγγελματική σου διαδρομή , οι δύσκολες ή οι ευχάριστες;

Μοιρασμένες ήταν. Όπως και στη ζωή, οι δυσκολίες είναι αυτές που σε προχωράνε περισσότερο. Όσο πιο αντίξοες είναι οι συνθήκες τόσο πιο πεισματάρα και μαχητική με κάνουν. Ειδικά το επάγγελμα του ηθοποιού φαίνεται απλό αλλά δεν είναι . Είναι ένα σκάλισμα με τον ψυχισμό σου, με τις ισορροπίες του εαυτού σου, μία διαρκής αναζήτηση

Είναι μία μικρή ψυχοθεραπεία ο κάθε ρόλος σου;

Παίρνεις ένα πρόσωπο και προσπαθείς να συναντηθείς. Πάντα είναι η Χριστίνα που συναντιέται με την Μαρίκα, ο ρόλος  που υποδύομαι φέτος. Ο καθένας επενδύει τις αποσκευές του και τις προσωπικές του εμπειρίες στο ρόλο του. Επενδύεις τον χαρακτήρα σου, τους θυμούς σου, τις αγάπες σου…

Έχεις πάει ποτέ σε ψυχολόγο;

Όχι . Είχα ανθρώπους πάντα που να μπορώ να ακουμπήσω το φορτίο μου, είτε ήταν χαρά ή στεναχώρια και μπορώ να εκφράζομαι. Κάποιοι φίλοι μου που δεν μπορούν να το κάνουν, βρήκαν καταφύγιο σε μία ψυχανάλυση. Γενικώς η ψυχανάλυση έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να βάλουν σε μία τάξη σε αυτά που θέλουν ή δεν θέλουν. Εγώ νομίζω ότι ξέρω τι θέλω κ τι δεν θέλω. Όταν μου έρχεται αυτό που θέλω, το γεύομαι, και όταν κάτι δεν το θέλω έχω μάθει να μην εμπλέκομαι συναισθηματικά. ΄Η όταν έχω εμπλακεί συναισθηματικά σε κάτι, να κατεβάσω ρολά κ να αποστασιοποιηθώ χωρίς να χαλαστώ. Ή αν έχω χαλαστεί , γρήγορα να φύγω μπροστά. Με κόστος αλλά η ζωή είναι πολύ μικρή και οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί για να αναλωθώ σε κάτι που με κρατάει πίσω. Θέλω μπροστά!

 

Γιατί έγινες ηθοποιός;

Μου άρεσε να εκφράζομαι από πολύ μικρή. Στο σπίτι όταν  μαζευόμασταν όλοι, τους έβαζα όλους κάτω και τους παρουσίαζα κάτι, αυτοσχεδιασμούς δικούς μου. Άρχισα να αγαπώ αυτήν την δουλειά όταν μπήκα στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου κ ήρθα σε επαφή με σημαντικά κείμενα. Οι γονείς μου ήθελαν κάτι πιο σίγουρο για μένα. Μεγάλωσα πολύ προστατευμένη μέσα στην οικογένεια, ήμουν ευαίσθητο παιδί με έναν δυναμισμό και διεκδικούσα αυτό που ήθελα. Θεωρούσαν ότι δεν κάνει αυτός ο χώρος για μένα, ότι θα στεναχωριέμαι. Παράλληλα είχα μπει στο Οικονομικό της Νομικής και κατάλαβαν ότι ήταν επιλογή μου να γίνω ηθοποιός.  Η πορεία πολύ γρήγορα έδειξε ότι έχω μία κλίση γι’ αυτήν την δουλειά, άρχισα να δουλεύω με μία σοβαρότητα και έτσι ήταν ευτυχείς με την επιλογή μου

 

Μ ε ποια χρώματα θα ζωγράφιζες το ξεκίνημα σου;

Έντονα χρώματα. Ακόμα θυμάμαι όταν είδα το όνομα μου γραμμένο στους επιτυχόντες στην σχολή του Εθνικού Θεάτρου… Τα πόδια μου δεν πατούσαν μου στη γη, είχα πηδήξει από την χαρά μου… Όλοι μου λέγανε ‘αποκλείεται να περάσεις’ γιατί ήταν πολύ δύσκολη σχολή. Όταν πέρασα,  ήταν το πρώτο μεγάλο δείγμα ότι αυτό που θέλω μπορεί να γίνει.

Πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσει κάποιος τώρα την καριέρα του στο χώρο του θεάτρου;

Πολύ δύσκολο αλλά όχι ότι δεν ήταν παλιά. Για μένα ήταν ζήτημα ζωής και  θανάτου να γίνω ηθοποιός. Αν είναι τόσο δυνατό, πρέπει να το κάνεις. Και γιατί γίνεσαι; Για να γίνεις γνωστός; Λάθος. Αν θες να γίνεις ηθοποιός γιατί θέλεις να εκφραστείς ή γιατί σε κάνει χαρούμενο, πρέπει να το δοκιμάσεις ακόμα κ αν είναι δύσκολο.

Σου αρέσει η μοναχική ζωή; Θα την άφηνες για έναν γάμο;

Τα πάω καλά με τον εαυτό μου, μπορώ και περνάω καλά μόνη μου. Περνάω καλά και με τους φίλους μου , τις αγάπες μου αλλά απολαμβάνω να κάνω και διακοπές μόνη μου. Αυτός που είναι μαζί μου σέβεται τον χαρακτήρα μου κ το χωροχρόνο μου, όπως αντίστοιχα θα σεβαστώ και εγώ . Θέλει αέρα η σχέση και θέλει να νιώθεις ελεύθερος για να παραμείνεις σ΄αυτήν.  Γενικά αφήνω τον χρόνο να μου δείξει τι πρέπει να κάνω… Αυτό που είναι να γίνει στη ζωή, γίνεται και έρχεται. Προφανώς μέχρι τώρα δεν έχω νιώσει ότι μπορώ να συμπορευθώ απόλυτα με κάποιον, γι αυτό και δεν το έχω κάνει. Είναι από μία εντιμότητα που έχω στον εαυτό μου.

Τα όνειρα σου;

Δεν είναι μεγαλεπήβολα. Προσπαθώ να απολαμβάνω την καθημερινότητα, να την ζω έντονα. Το κάθε σήμερα μου φέρνει το επόμενο αύριο. Ευτυχής θα πω ότι είμαι, διανύω μία εποχή που μου αρέσει, που ζω χαρές και απογοητεύσεις αλλά αυτό είναι ζωή για μένα!

 

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην δημοσιογράφο Όλγα Δαδίνη

Πείτε μας τη γνώμη σας