Google+

Πραγματική ιστορία! Η μαμά μου δεν με ήθελε…

Σε όλη μου την ζωή, μέχρι την ηλικία των 30 ετών, ένιωθα μία εσωτερική ανησυχία. Δεν ένιωθα ποτέ ήρεμη και σίγουρη για τον εαυτό μου. Πάντα είχα μία ανασφάλεια…Αυτή η ανασφάλεια με ακολουθούσε παντού και ιδιαίτερα στις σχέσεις μου με τους άλλους. Όνειρο μου ήταν να αποκτήσω την ψυχική γαλήνη, που διέκρινα σε άλλους ανθρώπους και την ζήλευα τόσο πολύ! Ποτέ μα ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί μου συμβαίνουν όλα αυτά! Οι σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους ήταν πάντα προβληματικές. Με τις συμμαθήτριες μου, με τους συντρόφους μου, με τους συναδέλφους μου. Και πάντα ένιωθα ότι όλοι με απέρριπταν ή , τελικά, έτσι γινόταν!

Στις ερωτικές σχέσεις μου, πάντα ένιωθα ότι ο άντρας , με τον οποίο διατηρούσα δεσμό, δεν με ήθελε. Πάντα με έλκυαν άντρες , οι οποίοι ήταν δύσκολοι να τους αποκτήσω. Μπορεί να ενδιαφερόταν κάποιος  για μένα, να μου το έδειχνε με όμορφο τρόπο, εγώ , όμως, ήθελα τον άλλον που δεν μου έδινε καμία σημασία.

Στις φιλικές σχέσεις μου, δεν υπήρχε ποιότητα ή σεβασμός. Υπήρχε ζήλια και  ανταγωνισμός . Οι φίλες μου δεν χαιρόντουσαν με την χαρά μου ενώ στα ζόρια μου ήταν δίπλα μου αλλά όχι ουσιαστικά! Μόνο και μόνο για να παίρνουν την ικανοποίηση ότι αυτές ήταν σε καλύτερη μοίρα.

Και στην δουλειά μου τους ένιωθα όλους εχθρούς.

Αφού είχα ζοριστεί πολύ με όλα αυτά που περνούσα στην προσωπική μου ζωή, άρχισα να σκέφτομαι τί φταίει ή ποιός φταίει. Κατέληξα ότι κάποιο λάθος κάνω εγώ αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω ποιό. Γι’αυτό αποφάσισα να πάω σε μία ψυχολόγο. Πράγματι, πήγα , κάθισα απέναντι της και της είπα όλα αυτά που έχω γράψει παραπάνω, με περισσότερες λεπτομέρειες φυσικά! Αφού με άκουγε όλη την ώρα, όταν σταμάτησα με ρώτησε «Η μητέρα σου όταν ήταν έγκυος σε εσένα σε ήθελε;». Νομίζω ότι εκείνη την ώρα έπεσε όλος ο ουρανός πάνω στο κεφάλι μου και έκανε έναν δυνατό κρότο. Σοκαρίστηκα! «Όχι» της απαντάω . «Η μαμά μου πάντα μου έλεγε ότι όταν έμεινε έγκυος σε εμένα δεν  με ήθελε. Είχε ήδη άλλα τρία παιδιά και δεν ήθελε άλλο . Έτρεχε, ανέβαινε σκάλες, έκανε ό,τι μπορούσε για να με αποβάλλει αλλά εγώ της χάλασα τα σχέδια». Η ψυχολόγος μου εξήγησε ότι από την πρώτη στιγμή της σύλληψης μου ένιωθα τα πάντα. Ένιωσα την απόρριψη που δέχτηκα από την μητέρα μου και το μόνο που έκανα ήταν να αγωνιστώ να επιζήσω. Αυτό το συναίσθημα μου ήταν πάντα τόσο οικείο , γι’αυτό με έλκυαν άνθρωποι που με απέρριπταν και εγώ αγωνιζόμουν να τους κατακτήσω. Έμεινα αποσβολωμένη. Θυμάμαι ότι, όταν έφυγα από την ψυχολόγο , δεν ήθελα να μιλήσω σε κανέναν.Έκανα βόλτες μόνη μου και σκεφτόμουν τι είχε συμβεί σε όλη την ζωή μου επειδή η μαμά μου δεν με ήθελε, όταν ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος σε εμένα. Σκεφτόμουν πόσο δυνατό είναι το συναίσθημα της απόρριψης, όταν προέρχεται από την μητέρα σου και πόσο σε στιγματίζει σε όλη σου τη ζωή! Δεν ξαναπήγα στην συγκεκριμένη ψυχολόγο. Πήρα την απάντηση μου . Δεν χρειαζόμουν κάτι άλλο την δεδομένη στιγμή.  Και καθώς περπατούσα εκείνο το βράδυ μόνη μου και σκεφτόμουνα ώρες ατελείωτες, ορκίστηκα ότι δεν θα βάλω ξανά κανέναν στη ζωή μου που δεν θα με αγαπάει και δεν θα  με σέβεται. Μετά από καιρό αποφάσισα ότι ήθελα πολύ να κάνω ψυχοθεραπεία για να  γιατρέψω τις πληγές μου. Ανακάλυψα πολλά λάθη που έκαναν οι γονείς μου. Θύμωσα με την μητέρα μου, διέγραψα όλες τις φίλες μου, έμεινα μόνη μου, πόνεσα, έκλαψα αλλά στην συνέχεια ήρθε η ηρεμία.  Η ψυχική γαλήνη που πάντα αναζητούσα άρχισε να ξεπροβάλλει…Συγχώρεσα την μητέρα μου -δεν ήξερε τι έκανε- , άρχισα να είμαι πιο προσεκτική με τους ανθρώπους. Επέλεξα έναν άντρα που με αγαπάει και τον αγαπάω. Παντρευτήκαμε. Δύσκολα κάνω φίλες αλλά όσες έκανα με σέβονται και τις σέβομαι.

Τώρα πια επιλέγω και δεν με επιλέγουν, σέβομαι και με σέβονται, αγαπώ και με αγαπούν. Τώρα νιώθω ελεύθερη από όλα τα ‘φαντασματάκια’ που έκαναν την ζωή μου δύσκολη. Τώρα είμαι καλύτερη σύζυγος, καλύτερη μητέρα, αγαπώ την ζωή και , πάνω από όλα; Αγαπώ τον Εαυτό μου! Η ψυχοθεραπεία που έκανα ήταν το καλύτερο δώρο που έκανα σε εμένα!

Όταν διάβασα το άρθρο σας για την Προγεννητική Ψυχολογία, συγκινήθηκα τόσο πολύ ώστε να  μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας.

Σας ευχαριστώ!

Χρύσα

Πείτε μας τη γνώμη σας